Privat Børnepasser Lærken

Dagligdag i Lærken

Dagligdagens faste gang
06.30 - 7.30: morgenmad

08.30 til ca. 09.00: mellemmåltid, hvor vi holder en lille samling med sang og/eller historie

09.00 - 10.15: aktivitet, projekt eller tradition

10.30 - 11.30: frokost

12.00 - 14.00: børnene sover til middag

14.00 - 15.30: børnene får frugt og brød efterhånden som de vågner af middagsluren

OBS
Vi tilgodeser det enkelte barns søvnbehov og er villige til at ændre middagsluren. Men barnet får mange sanseindtryk og oplevelser fra de vågne timer om dagen, og derfor er luren vigtig for barnets samlede søvnbehov. Søvnen har betydning for hjernens opbygning og genopbygning.

Aktiviteter, projekter og traditioner  
I Lærken har børnene dage med enten aktiviteter, projekter og/eller traditioner målrettet alderstrinnet. Men vi tænker hele tiden i balance imellem stabilitet og forandring.

Det er sjovt for børnene at komme nye steder og møde nye udfordringer og andre børn. Det gør dem omstillingsparate og modige, og i stand til at forholde sig til skiftende miljøer, så længe det afbalanceres med velkendte, hjemmevante trygge omgivelser. Derfor prioriteres det højt, at børnenes hverdag skal foregå i et stille og roligt tempo, hvor de kan nå at følge med i den forandring der sker omkring dem.

Vi ønsker at tage hensyn til børn, som har en anden religion og/eller etnisk baggrund. Vi fastholder dog vore traditioner omkring højtider – fødselsdage og lign. Her må Du/I selv vælge til og fra, hvis det er nødvendigt. Og en gang årligt inviteres børnenes forældre og bedsteforældre til hyggedag. Hvis børnenes bedsteforældre ikke kan deltage, er mostre, tanter, onkler eller en nabo selvfølgelig meget velkomne. Vi mener, det er vigtigt, at de mennesker som børnene har et nært forhold til, også kender Lærken. 

Det laver vi 
Derhjemme leger vi i haven, læser bøger, bringer nye lege og fantasi i spild, synger, danser, m.m. Og når vi er ud på tur, besøger vi forældre, tager bussen/toget, handler ind, sejler kanalrundfart til Karrebæksminde (vi har vores egne redningsveste), m.m. Kun fantasien sætter grænser!

OBS
I vinterhalvåret kan flyverdragter, og anden nødvendig tyk beklædning, begrænse de børn, der endnu ikke er begyndt at gå, bevægelsesfrihed og dermed også deres motoriske udvikling. Vi vil derfor ofte, i vinterhalvåret, vurdere, at det er bedst med korte ture eller dage med hjemlig hygge.

Vi tager på lange ture 1-2 gange om måneden (det får Du/I besked om).